Atiker Yazılım Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. Detaylı bilgi ve destek için: 444 82 99 |
Reçete Tanımları |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mervenur.demic
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mervenur.demic
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2018 Saat 16:41 |
AtikİM – Reçete Tanımları Reçete (Ürün Ağacı) üretim sürecinde bir mamul ya da yarı
mamulü bir araya getiren bileşenlerinin ve uygulanacak operasyonların
tanımlandığı listedir. Reçete tanımlamasına geçmeden önce reçete içerisinde
kullanılacak Hammadde, Mamul, Yarı mamul stoklarının açılmış olması
gerekmektedir. Reçete Tanımları Genel Bilgiler Stok Kodu: Reçetenin Mamul ya da Yarı mamulü için stok kartından daha önceden açılmış olan stok kodudur. Aynı zamanda Reçete Kodu da stok kodu olarak belirtilen kod ile tanımlanmaktadır. Ölçü Birimi:
Reçetenin üretim aşamasında kullanacağı ölçü birimidir. Stok kartında tanımlı
ölçü birimlerine göre değiştirilebilmektedir. Mamul Depo Kodu: Reçetenin üretiminin gerçekleştirileceği ve hareketlerinin oluşturulacağı depo kodudur. Atikse’ den Depo uygulaması açık olması gerekmektedir. Son Depo Kodu: Reçete üretim sonu kaydı tamamlandıktan sonra reçete stokunun transfer edileceği depo kodudur. Kullanımı için üretim modül seçeneklerinde -> Reçete
Seçenekleri Sekmesinden parametresinin açılması gerekmektedir. Reçete Detayları Tip: Reçete
kalemlerine eklenecek olan bileşenin tipinin tanımlandığı alandır.
S: Stok bileşeni eklemek için
O: Operasyon bileşeni eklemek için Hr.Tipi: Eklenen
bileşenin Hammadde Yarı mamul mü olduğu bilgisinin verildiği alandır. Sıra:
Bileşenin reçete sırasının tanımlandığı alandır. Stok
Kodu/Operasyon Kodu: Tip seçimine göre daha önceden tanımlanmış Stok ya da
Operasyon kodunun reçete için bileşen olarak seçildiği alandır. G/C: Giriş/Çıkış reçete bileşeninin reçete üretim sonu kaydı işlemleri tamamlandıktan sonra stoktan çıkacağını ya da stoka gireceğinin belirlendiği alandır. Genelde üretim reçeteleri bileşenleri stoktan çıkarak oluşur. Ancak bazı durumlarda kalan parçaların ya da tersine üretimle oluşan bileşenlerin stoka girmesi işlemleri
için giriş tipi olarak tanımlanabilmesine olanak sağlar. Miktar: Reçete
oluşumunda bileşenin birim reçete için kullanılacağı miktarın tanımlandığı
alandır. Ölçü Br: Stok
bileşenler için stok kartında tanımlı ölçü birim tanımları arasında dönüşüm
yapılabilmesinin olanağını sağlar. Depo: Reçete bileşeninin çıkış ya da giriş işlemlerinin gerçekleştirileceği depo kodunun tanımlandığı alandır. Depo uygulaması aktif olması ve Üretim Tek Depodan Çalışsın
Mı? Parametrelerinin açık olması durumunda kullanılabilir. Talep Depo: Reçete
stok bileşeninin reçetesinde tanımlı Talep Depo kodundan temini için Depo Talep
Belgelerinin oluşturulması için kullanılan alandır. Bağlı Bileşen:
üretim sonu kayıtlarında bağlı bileşen olarak tanımlanmış yarı mamullerin de
üretilmesini sağlar. Açıklama:
Reçete bileşen açıklama bilgisinin alındığı alandır. Detay
Bilgiler Stok Detay Kodu: Reçete oluşturulacak Mamul ya da Yarı mamul stoku için stok kartında tanımlı bir detay kodu bulunuyorsa reçetenin de bu detay koduna göre tanımasının yapıldığı alandır. Örneğin: stok
kartında RENK olarak tanımlanmış bir detay kodu reçetesinde Kırmızı, Mavi gibi
ayrıştırılarak tanımlama yapılabilmesini sağlar. Referans Reçete Kodu: Reçeteye referans olarak
daha önceden tanımlanmış bir reçetenin belirtiği alandır. Hücre No: Atikse’ de depo hücre uygulaması açık
ise reçetenin hangi deponun hangi hücresinde üretileceğinin belirtildiği
alandır. Reçete G/C Durum: Normal üretimlerde reçete stok hareketinde giriş durumundadır. Tersine üretimin olduğu üretim şekillerinde ise Reçete stoktan çıkar bileşenleri stoka girer. Bu Şekilde tanımlamaların desteklendiği alandır. Kullanımı için Tersine üretim parametresinin açık olması
gerekmektedir. Ek
Bilgiler Rapor Kodu: Reçete bilgilerini raporlama amacıyla
kullanılan alandır. Çevrim Süresi: Birim reçetenin üretim süresinin
tanımlandığı alandır. Çevrim Süre Tipi: Çevrim süresinin Saat, Dakika,
Saniye cinsinden biriminin tanımlandığı alandır. Özel Sahalar Sayısal 5, Alfa sayısal da 5 adet olmak üzere reçete
kartında ihtiyaç duyulması halinde ek veri tutulmasına olanak sağlayan
alanlardır. Resim Bilgileri Reçeteye resim ve doküman ekleyebilme imkânı sunan
alandır. Ürün Ağacı Operasyonları ve yarı mamullerinin de alt
kırılımlarına kadar tüm kırılımlarda reçetenin görüntülenmesini sağlar. Ürün Ağacı Listesi
Ürün
ağacı sekmesine ek olarak bu sekmede bakiye, maliyet, tutar gibi ek alanlarında
listelenebildiği daha detaylı bir ürün ağacı listesi bulunmaktadır. Hammadde Listesi Reçetenin tüm
kırılımlarında kullanılan hammaddelerin kümüle olarak kullanım miktarlarının
hesaplanarak listelendiği alandır. Özel Hareket
Listeleri Bu sekmede uyarlama olarak ihtiyaca göre hazırlanan
ek raporların listelendiği alandır. Düzenleyen mervenur.demic - 31 Ekim 2018 Saat 16:42 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |