Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Üretim Sonu Kaydı Belgesi Oluşturma

Nereden Yazdırıldığı: Atiker Yazılım | Forum
Kategori: AtikIM
Forum Adı: Üretim Sonu Kayıtları
Forum Tanımlaması: Üretim Sonu Kayıtları,Maliyetlendirme Yöntemleri,Üretim İş Emri Desteği,Seçenekli Üretim Sonu Kayıtları,Üretimde Seri No Desteği,Üretimde Stok Detay Desteği
URL: http://www.atikeryazilim.com.tr/forum_posts.asp?TID=18
Tarih: 23 Nisan 2024 Saat 12:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 11.04 - http://www.webwizforums.com


Konu: Üretim Sonu Kaydı Belgesi Oluşturma
Mesajı Yazan: mehmet.gergin
Konu: Üretim Sonu Kaydı Belgesi Oluşturma
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2017 Saat 11:30
Üretim Sonu Belge Oluşturma ;



Doküman kaydımızın önceki maddelerinde, işletmenin imalatını gerçekleştirebilmek için üretime konu ürün için reçete tanımlama ve iş emri oluşturma süreçlerini tamamlamıştık.
Bu safhada üretimin sonuçlanması yani önceki maddelerin sonuca dönüşmesi konusunu işleyeceğiz. Üretim Sonu Kayıtları, Üretim Sonu Kayıtları ve Seçenekli Üretim Sonu kayıtları olmak üzere iki farklı yöntemle uygulanabilir. Biz bu madde de Üretim Sonu kayıtlarının nasıl yapılacağını göreceğiz.
 
 
AtikİM’de Üretim Sonu Kayıtları Yolu ;
 
Operasyon >> Ürün Ağacı Üretim Sonu Kayıtları >> Üretim Sonu Kayıtları sekmesinden erişilir.
 
Üretim Sonu Kayıtları ekranında ;
 
 
Belge No                 : Yazılımın diğer tüm belgelerinde de uygulandığı üzere, sistemin her bir belgesinde otomatik olarak oluşturulan bir belge numarası oluşur. Bu belge numarası değiştirilemez, silinemez. İlgili belgeye ait tüm süreçlerin takibi bu belge numarası üzerinden yürütülür.
 
Tarih                       : Üretim kaydının yapılacağı tarih bilgisinin sisteme girileceği alandır. Form açıldığında sistem tarihi otomatik olarak doldurulur. Kullanıcı farklı bir tarih girmek ister ise bu tarih değiştirilebilir.
 
Üretim Maliyet Yön. : Üretim kaydının maliyet yöntemi sistem kurgulanırken parametrik olarak belirlenir. Belirlenen bu yöntem otomatik olarak bu alanda izlenir. Üretim kaydı belirlenen bu yönteme uygun olarak maliyetlendirilir. Maliyetlendirme yöntemi parametrik olarak değiştirilebilir fakat bu öncesi kayıtlara yansımaz.
 
Proje Kodu              : Proje yönetimini kullanan işletmelerde doldurulması gereken bir alandır. Üretim kaydı girilen proje kodu kırılımına göre oluşmaktadır.
 
Plasiyer Kodu         : Plasiyer uygulamasını kullanan işletmelerde doldurulması gereken bir alandır. Üretim kaydı girilen Plasiyer Kodu  kırılımına göre oluşmaktadır.
 
  
Kontrol Kodu          : Kontrol Kodu  uygulamasını kullanan işletmelerde doldurulması gereken bir alandır. Üretim kaydı girilen Kontrol Kodu  kırılımına göre oluşmaktadır.
 
Açıklama                : Oluşturulan Üretim Sonu Kayıtları belgesine ait bir açıklama girilmesi gerekiyor ise bu alan kullanılmaktadır.
 
 
                               Yukarıda açıklanan alan bilgileri ile üretim kaydı için belge tanımlaması yapıldı. Bu safhadan sonra ilgili üretim kaydını oluşturacak kalem bilgilerinin belirlenmesi gerekmektedir.










a



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat