Atiker Yazılım Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. Detaylı bilgi ve destek için: 444 82 99 |
Hammadde Çevrim İşlemleri |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mervenur.demic
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mervenur.demic
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2018 Saat 16:33 |
AtikIM
- Hammadde Çevrim İşlemleri Lisans Numarası : 16 Üretim aşamalarında ham madde stoklandığı ölçü birimi üzerinden kullanılamıyorsa ya da belirli bir ham madde grubundan hangisinin üretim esnasında kullanılacağı daha
önceden belirlenemiyorsa, ham madde birimini üretime uygun hale getirmek için
kullanılır. İster üretim
sürecinde anlık, istenirse de daha öncesinde toplu olarak üretim istasyon ya da
depolarına ham maddenin birimi dönüştürülerek transfer edilmesini sağlar. Örnek olarak bir SAC levha satın alma ve stoklanma sürecinde belirli ölçülerde, kalitede ve levha ya da tabla stok birimi ile tutulur. (HM1: 100cmX200cm HM2: 150cmX250cm HM3: 200cmX300cm gibi…) Ancak üretim aşamasında hangi ölçüdeki levhanın kullanılacağı da net değildir. Örneğin; ölçüleri belirli bir Yarı mamul üretimi için ham madde olarak HM1 kullanıldığında 3 ürün HM2 kullanıldığında 4 ürün HM3 kullanıldığında 5 ürün üretilebilmektedir. Bu durumda 1 adet Yarı mamul üretebilmek için HM1 kullanılırsa 0,33 tabla HM2 kullanılırsa 0,25 tabla HM3 kullanılırsa 0,20 tabla stok bakiyesinden düşülmesi gerekir. Gerek program gerekse kullanıcı açısından böyle bir durumun takibi zor
ve anlaşılmaz olacaktır. Yukarıdaki örneği daha anlaşılır ve takibi kolay hale getirebilmek için; Bir tane KG ölçü birimi olan ÇEVRİM STOĞU açılır. Ham madde çevrim işlemlerinden bu çevrim stoğuna HM1,HM2 ve HM3 ham maddelerinin KG karşılıkları tanımlanır. Örneğin; Çevrim stok kodumuz HM.KG
olsun; 10KG HM.KG = 1TABLA HM1
(100cmX200cm) 20KG HM.KG = 1TABLA HM2
(150cmX250cm) 30KG HM.KG = 1TABLA HM3 (200cmX300cm) Şeklinde bir tanımlama yaptığımızda artık üretim esnasında çevrim stoku üzerinden hangi ham maddenin kullanılacağı belirsizliğine takılmadan üretime devam edebiliriz. Artık ham madde stok depomuzda çevrilmemiş TABLA SAC stoklarımız ve Üretim Depolarımızda KG SAC stoklarımız bulunacaktır. Bu uygulamanın bir diğer avantajı ise üretim depolarında üretim sonrası kalan KG SAC stokları fire olarak hesaplanabilir.
Çevrim grubu tanımlamadan önce çevrim stoku olarak belirleyeceğiniz çevrimin gerçekleştirileceği stokları daha önceden açmış olmanız gerekmektedir. HM Grup Kodu: Sizin
belirleyeceğiniz herhangi bir grup kodu Çevrim üst bilgisi kaydedildikten sonra Çevrim Grubu gridden çift tıklanır.
Ekranın alt kısmında Çevrim Stok Tanımları Açılacaktır. Bu kısımdan Çevrim Grubu üst bilgisini tanımladığımız grup için ham madde
stoklarının çevrilecek ölçü birimi değerlerinin tanımlaması yapılır. Stok Kodu: Daha önceden tanımlanmış olduğunuz
çevrilecek stok kodu
Çevrim Grubu Tanımları yapıldıktan sonra çevrim işlemlerinin gerçekleştirileceği ekrandır. HM Grup Kodu: Daha önceden
tanımladığınız Çevrim Grubu Kodu Stok Kodu: Daha önceden
tanımlanmış olduğunuz çevrilecek stok kodu
HM Stok Kodu: Daha önceden
tanımlanmış olduğunuz çevrim stok kodu Tarih: İlgili çevrim ve transfer belgelerinin
işleneceği tarihtir. Düzenleyen mervenur.demic - 27 Ekim 2018 Saat 11:13 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |