Atiker Yazılım Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. Detaylı bilgi ve destek için: 444 82 99 |
Ekrana Yeni Combobox ve Edit Ekleme İşlemi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mervenur.demic
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mervenur.demic
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2018 Saat 15:13 |
Ekrana Yeni Combobox ve Edit ekleme işlemi //Public.OnLoad var xComboYerliUretim: TBtComboBox; xLabelYerliUretim: TBtLabel; xEditAciklama: TBtEdit; xLabelAciklama: TBtLabel; begin if AppInfo.AppInRunTime then begin //ComboBox Ekleme xComboYerliUretim := TBtComboBox.Create(PnlStokGrup); //Nesneyi eklemek istediğimiz Panel üzerinde combobox create ediliyor PnlStokGrup.InsertControl(xComboYerliUretim);//Create edilen nesneyi panele ekliyoruz xLabelYerliUretim:=TBtLabel.Create(PnlStokGrup); PnlStokGrup.InsertControl(xLabelYerliUretim); xLabelYerliUretim.FocusControl := xComboYerliUretim; //Label ile combobox bağlama işlemi yapılıyor. xLabelYerliUretim.Caption := 'Yerli Üretim Mi?'; xComboYerliUretim.Name := 'ZZ_YERLI_URETIMMI'; //Nesnenin adı tablodaki alanla aynı olması gerekmektedir. xComboYerliUretim.BtCaption := xLabelYerliUretim.Caption; xComboYerliUretim.TabOrder := REYON_KODU.TabOrder+1; //Nesnenin paneldeki sırası ayarlanıyor. Reyon kodundan sonra gelmesini istediğim için +1 işlemi yaptım. xComboYerliUretim.Width := REYON_KODU.Width; xComboYerliUretim.BtFieldName := 'ZZ_YERLI_URETIMMI'; xComboYerliUretim.BtChar := '#0'; xComboYerliUretim.BtTypeOfData := tdFirstChar ; xComboYerliUretim.BtTypeOfField := ctaString; xComboYerliUretim.Items.Add('Evet'); xComboYerliUretim.Items.Add('Hayır') //Edit Ekleme xEditAciklama := TBtEdit.Create(PnlStokGrup); ActiveForm.InsertComponent(xEditAciklama); PnlStokGrup.InsertControl(xEditAciklama); xLabelAciklama:=TBtLabel.Create(PnlStokGrup); ActiveForm.InsertComponent(xLabelAciklama); PnlStokGrup.InsertControl(xLabelAciklama); xLabelAciklama.FocusControl := xEditAciklama; xLabelAciklama.Caption := 'Açıklama'; xEditAciklama.Name := 'ZZ_ACIKLAMA'; xEditAciklama.BtCaption := xLabelAciklama.Caption; xEditAciklama.TabOrder := REYON_KODU.TabOrder+2; xEditAciklama.Width := REYON_KODU.Width; xEditAciklama.BtFieldName := 'ZZ_ACIKLAMA'; xEditAciklama.Text := ''; PnlStokGrup.BtArrangeControls; //Panel üzerindeki nesnelerin taborderlarına göre hizalama işlemini yapar. end; end; Var olan Combobox’a yeni bir item ekleme işlemi //Public.OnLoad cbSiralamaField.Items.Add('BARKOD'); Eğer combobox’un BtTypeOfData özelliği tdExItemData ise; cbSiralamaField.Items.Add('Barkod'); cbSiralamaField. BtExItems.Add('BARKOD'); |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |